Introduktion

Tiden sammen med gæsterne i restauranten er det sjove! Det er her, du skal vise, at du er hurtig på aftrækkeren og omstillingsparat. Som tjener er det altid dig, der møder gæsternes umiddelbare respons. Det er dig, der ser og hører, om deres oplevelse er ud over det sædvanlige. Om service er i top.

Som tjener bliver du aldrig færdigudlært. Du kan altid lære mere. Hvert år kommer der nye vine, nye vinlande og nye trends til. Pludselig er du nødt til at vide alt om rom eller gin. Og det samme gør sig gældende for maden. Den udvikler sig også. Kokkene laver hele tiden nye retter, som du skal sætte dig ind i.

Mød eleverne

Nico, 24 år
Cecilie, 23 år

Som tjener kan jeg rigtig godt lide at arbejde med drikkevarer som øl og vin. Man kan løfte måltidet til et helt andet niveau med de rigtige drikkevarer. Og man kan også være uheldigt at servere noget, som er rigtig skidt til maden. Dét synes jeg er spændende.

- Nico Dreier Petersen

Jeg elsker gæstekontakt. Det her med at nå at skabe en kontakt til gæsterne. Man skal på kort tid aflæse dem, når de kommer ind af døren – og prøve at finde ud af, hvordan kan man bedst muligt kan give dem en god aften.

- Cecilie Josephine Brandt

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Nej

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

Her på skolen vil du opleve en afvekslende hverdag, hvor du har en masse praktiske discipliner, du skal igennem. Du skal fx lære at dække et præsentabelt bord, flambere, skære kød i skiver og mikse drinks. Vi gennemgår de forskellige vinområder, imens vi ser film og smager på vine derfra. Og vi taler om, hvordan man brygger øl og fremstiller spiritus, imens vi smager – stadig med film som en del af undervisningen, da vi oplever, at mange elever lærer bedst via et visuelt medie.

Som tjener skal du kunne lide at møde nye mennesker hver dag. Du skal kunne yde en høj grad af service, guide dine gæster og trække stolen ud med et smil. Din hverdag ser som udgangspunkt travl ud. Alt efter hvilket sted, du er ansat, kan du opleve at have meget skiftende arbejdstider – eksempelvis på hoteller, hvor alle måltider serveres. Arbejder du på en restaurant, som kun har aftenservering, er dine arbejdstider mere faste.

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.