Kom til Åbent Hus

Vi ved det kan være svært at vælge.
Vi ved hvor vigtigt, det er at få en fornemmelse af studiemiljøet, kammeraterne og ikke mindste få afklaret en masse spørgsmål.

Derfor holder vi Åbent hus d. 20 November 2021 kl. 10-13.

Vi glæder os til at møde jer, så husk Coronapas så i kan komme ind.

Her kan du møde vores uddannelse, du kan blive klogere på hvad det betyder at bo på vores skolehjem Kold Kollegiet og ikke mindst muligheden for at spørge godt ind til muligheden for læreplads og hverdagen på skolen.
Du er velkommen til at tage forældre, venner og andre med, som kan være med til at stille spørgsmål undervejs. Det hele sker på Landbrugsvej 55, 5260 Odense, du finder vej her (Google Maps)

 

Introduktion

Er du vild med mikrobiologi, fysik og kemi? Og har du lyst til at lære, hvad det vil sige at arbejde med miljøstyring, hygiejne og produktionsudstyr for at kunne styre bakterier og svampe i en produktionsproces, så produkter som ost, is, yoghurt og cremefraiche får den rigtige konsistens og smag? Så bør du kigge nærmere på uddannelsen til mejerist.

På Kold har vi vores eget moderne mejeri og de mejerister, vi uddanner er efterspurgt på mejerier i hele verden og i medicinal- og fødevareindustrien.

Din hverdag på mejerist uddannelsen

Kold er det eneste sted i Norden, der uddanner mejerister. Som mejeristelev lærer du at skabe alverdens gode produkter af mælk i vores veludstyrede træningsmejeri. Du får en god praktisk indsigt i at styre bakterier og svampe i produktionsprocesserne, så alting får den rigtige smag. Du lærer om logistik, miljøstyring, procesteknologi, kvalitetskontrol, hygiejne, fysik, kemi og produktionsudstyr.

Omhyggelighed og kvalitet på mejerist uddannelsen

Som mejerist handler dit job om meget mere end at lave mælk om til ost. Det handler om at styre de processer, der gør, at mælken kan blive til meget andet. Det kræver, at du er omhyggelig og holde øje med alting, fordi de mindste afvigelser kan ødelægge det gode resultat.

Her på Kold har vi et fuldt udbygget og moderne mejeri, hvor du på din uddannelse får en god følelse af den råmælk, som kommer ind med tankvognen, og hvordan den skal behandles.

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik

Nej

Du skal selv finde et praktiksted. Besøg praktikpladsen.dk

Der er opstart på mejeristuddannelsen tre gange om året – januar, marts og august.

Som mejeristelev har du mulighed for at bo på Kold Kollegiet under dit uddannelsesforløb. Her er der en helt speciel stemning og et rigtig godt sammenhold. Læs mere om Kold Kollegiet.

Du bliver efterspurgt med en mejerist uddannelse

Den danske mejeriuddannelse er mere end 125 år gammel. Som dansk mejerist er du efterspurgt på mejerier over hele verden og i medicinal- og fødevareindustrien. Også i Danmark er mejerister eftertragtede. Det betyder, at du har gode muligheder for job og attraktive lønforhold, når du er færdig. I branchen er der lav ledighed, så få mejerister går arbejdsløse.

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.