Introduktion

Er du vild med mikrobiologi, fysik og kemi? Og har du lyst til at lære, hvad det vil sige at arbejde med miljøstyring, hygiejne og produktionsudstyr for at kunne styre bakterier og svampe i en produktionsproces, så produkter som ost, is, yoghurt og cremefraiche får den rigtige konsistens og smag? Så bør du kigge nærmere på uddannelsen til mejerist.

Her på Kold har vi vores eget moderne mejeri og de mejerister, vi uddanner er efterspurgt på mejerier i hele verden og i medicinal- og fødevareindustrien.

Som mejerist-elev lærer du at skabe alverdens gode produkter af mælk. Du lærer om logistik, miljøstyring, hygiejne, mikrobiologi, fysik, kemi, emballage, produktionsudstyr og produktkvalitet.

Du bliver klædt grundigt på til at lave mange forskellige mælkeprodukter i mejeriet

Du trænes i førstehjælp og hygiejne i praksis

Du får en god praktisk indsigt i at styre bakterier og svampe i produktionsprocesserne, så alting får den rigtige smag

Du får en bred viden om procesteknologi, kvalitetskontrol og miljøstyring.

Du lærer, at det handler om at være omhyggelig og holde øje med alting, fordi de mindste afvigelser kan ødelægge det gode resultat.

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik

Nej

Nej

Når du uddanner dig til mejerist, handler dit job om meget mere end at lave mælk om til ost. Det handler om at styre de processer, der gør, at mælken kan blive til meget andet. Her på Kold College har vi et fuldt udbygget og moderne mejeri, hvor du på din uddannelse får en god følelse af den råmælk, som kommer ind med tankvognen, og hvordan den skal behandles.

Den danske mejeriuddannelse er mere end 125 år gammel. Og som dansk mejerist er du efterspurgt på mejerier over hele verden og i medicinal- og fødevareindustrien.
Som mejeristelev har du mulighed for at bo på skolehjem i Odense under dit uddannelsesforløb. Her er der en helt speciel stemning og et rigtig godt sammenhold.

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.