Introduktion

Som konditor arbejder du blandt andet med små ting i chokolade, karamel og marcipan – og med de kager, du møder i bagerierne. I dit arbejde er du nødt til at være både kreativ, men også tålmodig når du eksempelvis bruger mange timer på at lave chokoladesnirkler til at pynte med.

På uddannelsen får du en bred viden om, hvordan de råvarer, vi bruger, spiller sammen. Og i samme åndedrag har vi stor fokus på fødevaresikkerhed. Du lærer også alt om piskede masser, rullede deje og om, hvordan du laver søde marcipankatte i chokoladekurve og store mængder napoleonshatte og fastelavnsboller. Og så lærer du om salg og service i praksis, så din afsætning bliver lige så lækker som dine produkter.

En af de spændende ting, du blandt andet kan komme til at planlægge og udføre på skolen, er projektet ”Arranger din egen 18-års fødselsdag”. Det kan også være, du skal stå for en del af en lille fødevaremesse, hvor du og hele klassen skal vise verden jeres nye evner.

Du får en grundig introduktion til det søde køkken, metoderne og køkkenet som arbejdsplads. Du lærer, at beregne mængder og overskue opskrifter og processer. Desuden får du en stor indsigt i råvarer og i hvordan, de arbejder sammen.

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Nej

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.