Introduktion

I undervisningen på uddannelsen til kok får du en bred viden om alt fra slagtedyr til fjerkræ, fisk, grøntsager, frugter, desserter og sovser. Du lærer at stege, koge og smage – og at stole på din intuition og dit håndværk. Jo længere du kommer i din uddannelse, jo mere får du lov til at lege og prøve forskellige teknikker af.

Målet med din uddannelse til kok er, at du lærer alle de grundlæggende elementer ved madlavning. Du får et godt råvarekendskab og et kendskab til, hvordan du behandler dem på den rigtige måde både i teori og i praksis, når vi arbejder med råvarerne i konkrete retter.

Mød eleverne

Sara, 23 år
Marck, 26 år

Min drøm er at lave mad på et hospice, da jeg rigtig gerne vil være med til at gøre en forskel for mennesker, som har brug for det. Og jeg synes ikke, at man kun kan gøre en forskel, når man er Falckredder.

- Sara, kokkeelev ved Tingstrøm

Jeg glæder mig til at komme ud og opleve verden. Se hvordan tingene foregår i køkkener i andre lande. Jeg vil gerne udfordre mig selv og på et tidspunkt blive køkkenchef. Eller måske restaurantejer. Hvem ved?

- Marck, kokkeelev ved Restaurant Marie Louise

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Ja

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

 

Her på skolen kommer du til at bruge dit hoved på en helt anden måde, end du gør, når du er på arbejde på din læreplads. Selvom du får en masse praktiske discipliner ind under huden i vores køkken, vil du også opleve stilsiddende arbejde og klasseundervisning, hvor du får rig mulighed for at både at lære fra dig og få ny viden fra dine klassekammerater. Du kommer også til at arbejde med at sætte ord på, hvordan mad smager, og hvorfor du gør, som du gør i køkkenet.

Afhængig af, hvad det er for sted, du kommer til at arbejde, er der som regel fuld fart på i køkkenet. Der skal gøres klar til service – og her afhænger din succes i høj grad af, hvor godt du og dine kolleger er forberedt. Når bestillingerne begynder at tikke ind, skal maden laves og serveres. Og er der forskellige bestillinger ved et bord, skal det koordineres, så alle får maden serveret samtidigt i et pænt og præsentabelt udtryk, der for alt i verden ikke ligner hverdagsmad, for så kan gæsten lige så godt lave maden derhjemme.

Kok i udlandet?

Vores danske uddannelse til kok er meget velanset i udlandet på grund af den måde, vi  strukturerer uddannelsen på via en vekslen mellem skoleperioder og arbejde det sted, du står i lære. Så har du mod på at arbejde udenfor Danmark, er dine muligheder virkelig gode med en uddannelse som kok i bagagen.

Kokkeelever flår råvildt fra Kold Colleges egen hjortefarm.

Tv-køkken, En dag med videoproduktion i køkkenet.

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.