Introduktion

Under din uddannelse til kok lærer du alle de grundlæggende ting ved madlavning. Du får et godt råvarekendskab og et kendskab til hvordan, du behandler dem på den rigtige måde både i teori og i praksis, hvor vi arbejder med råvarerne i konkrete retter.

Som kok med en EUX tilfører du en række gymnasiale fag til din kokkeuddannelse. Det betyder, at du kan efteruddanne dig på de danske universiteter, eksempelvis til procesteknolog og derefter til ingeniør i fødevarer eller i mejeri, hvis du har lyst til det?

Mød eleverne

Sara, 23 år
Marck, 26 år

Min drøm er at lave mad på et hospice, da jeg rigtig gerne vil være med til at gøre en forskel for mennesker, som har brug for det. Og jeg synes ikke, at man kun kan gøre en forskel, når man er Falckredder.

- Sara, kokkeelev ved Tingstrøm

Jeg glæder mig til at komme ud og opleve verden. Se hvordan tingene foregår i køkkener i andre lande. Jeg vil gerne udfordre mig selv og på et tidspunkt blive køkkenchef. Eller måske restaurantejer. Hvem ved?

-Marck, kokkeelev ved Restaurant Marie Louise

Fakta

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Ja

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

Her på skolen kommer du til at bruge dit hoved på en helt anden måde, end du gør, når du er på arbejde på din læreplads. Selvom du får en masse praktiske discipliner ind under huden i vores køkken, vil du også opleve stilsiddende arbejde og klasseundervisning. Du kommer også til at arbejde med at sætte ord på, hvordan mad smager, og hvorfor du gør, som du gør i køkkenet.

Som kok kommer du til at:

– Lave mad fra bunden
– Arbejde med sæsonens råvarer og tilberedningsmetoder
– Have fokus på anretning og sensorik
– Planlægge menuer og indkøbe råvarer i samarbejde med dit team
– Udtænke helt nye retter og følge tidens trends.

Kok i udlandet?

Vores danske uddannelse til kok er meget velanset i udlandet på grund af den måde, vi  strukturerer uddannelsen på via en vekslen mellem skoleperioder og arbejde det sted, du står i lære. Så har du mod på at arbejde udenfor Danmark, er dine muligheder virkelig gode med en uddannelse som kok i bagagen.

I et køkken er der fuld fart på! Afhængig af, hvad det er for sted, du kommer til at arbejde, er der som regel travlhed. Der skal gøres klar til service – og her afhænger din succes i høj grad af, hvor godt du og dine kolleger er forberedt. Når bestillingerne begynder at tikke ind, skal maden laves og serveres. Og er der forskellige bestillinger ved et bord, skal det koordineres, så alle får maden serveret samtidigt i et pænt og præsentabelt udtryk, der for alt i verden ikke ligner hverdagsmad.

I undervisningen lægger vi vægt på at få alle med. Som elever er I forskellige. Du og dine klassekammerater kommer fra vidt forskellige læresteder og derfor er det vigtigt at I alle får noget med jer hjem, når I er på skole. Vi gør derfor meget ud af at undervisningen passer til den enkelte. Og at den respons på din mad, du får passer til dig.