Introduktion

Book en vejleder

I undervisningen på kokkeuddannelsen får du en bred viden om alt fra slagtedyr til fjerkræ, fisk, grøntsager, frugter, desserter og sovser. Du lærer at stege, koge og smage – og at stole på din intuition og dit håndværk. Jo længere du kommer i din uddannelse, jo mere får du lov til at lege og prøve forskellige teknikker af.

Målet med din uddannelse til kok er, at du lærer alle de grundlæggende elementer ved madlavning. Du får et godt råvarekendskab og et kendskab til, hvordan du behandler dem på den rigtige måde både i teori og i praksis.

Mød eleverne

Sanni, 21 år
Sara, 23 år
Marck, 26 år

Jeg elsker maden, stemningen og hele sammenspillet med kollegaerne i køkkenet. Når service bare kører derudad, så føles det bare rigtig fedt! Det jeg nok bedst kan lide er at anrette og få lov til at arbejde finesserne på tallerkenen.

Sanni Seide

Kokkeelev

Min drøm er at lave mad på et hospice, da jeg rigtig gerne vil være med til at gøre en forskel for mennesker, som har brug for det. Og jeg synes ikke, at man kun kan gøre en forskel, når man er Falckredder.

- Sara, kokkeelev ved Tingstrøm

sara neldeberg riber

Kokkeelev

Jeg glæder mig til at komme ud og opleve verden. Se hvordan tingene foregår i køkkener i andre lande. Jeg vil gerne udfordre mig selv og på et tidspunkt blive køkkenchef. Eller måske restaurantejer. Hvem ved?

- Marck, kokkeelev ved Restaurant Marie Louise

Marck

Kokkeelev

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Praktikplads med løn

Inden du kan starte på hovedforløbet, skal du finde en praktikplads i en godkendt praktikvirksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en virksomhed, som vil indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Men vores uddannelsesvejledere vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.

Praktik i udlandet
Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere rådgiver gerne i forhold til fx økonomiske støttemuligheder, eller hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere hjælper dig gerne på vej. De kan fx vejlede dig i økonomiske støttemuligheder, eller give gode råde til, hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Skolepraktik på Kold:
Ja

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

 

Din dag på kokkeuddannelsen

På skolen kommer du til at bruge dit hoved på en helt anden måde, end du gør, når du er på arbejde på din læreplads. Selvom du får en masse praktiske discipliner ind under huden i vores køkken, vil du også opleve stillesiddende arbejde og klasseundervisning. Her får du rig mulighed for at både at lære fra dig og få ny viden fra dine klassekammerater. I undervisningen lægger vi vægt på at få alle med, da I er forskellige som elever. Og ligeledes er jeres læresteder forskellige.

Fuld fart på i køkkenet

Afhængig af hvad det er for sted, du kommer til at arbejde, er der som regel fuld fart på i køkkenet. Der skal gøres klar til service – og her afhænger din succes i høj grad af, hvor godt du og dine kolleger er forberedt. Når bestillingerne begynder at tikke ind, skal maden laves og serveres. Og er der forskellige bestillinger ved et bord, skal det koordineres, så alle får maden serveret samtidigt i et pænt og præsentabelt udtryk, der for alt i verden ikke ligner hverdagsmad. For så kan gæsten lige så godt lave maden derhjemme.

Kok i udlandet?

Velanset kokkeuddannelse i udlandet

Vores danske uddannelse til kok er meget velanset i udlandet på grund af den måde, vi strukturerer uddannelsen på med en vekslen mellem skoleperioder og arbejde på det sted, du står i lære. Så har du mod på at arbejde uden for Danmark, er dine muligheder virkelig gode med en uddannelse som kok i bagagen.

eux

Gymnasiale fag på EUX

Som kok med en EUX tilfører du en række gymnasiale fag til din kokkeuddannelse. Det betyder, at du kan efteruddanne dig på de danske universiteter, eksempelvis til procesteknolog og derefter til ingeniør i fødevarer eller i mejeri, hvis du har lyst til det?

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning (EUD)

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Eksemplet tager udgangspunkt i EUD. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

Hvis du er student kan du læse mere om forløbet her.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.