Introduktion

Bioteknologi A og Idræt B

Brænder du for naturvidenskab med fokus på fysiologi, anatomi og bevægelse eller sundhedsvidenskab og medicin? Vores legeplads er laboratoriet, hvor vi undersøger, eksperimenterer og afprøver naturvidenskabelige arbejdsmetoder i praksis.

Bioteknologi handler om, hvordan biologiske systemer kan udnyttes teknologisk. Faget giver et solidt teoretisk grundlag inden for spændende emner som: kroppens opbygning og funktion, genetik og genteknologi, sex, stoffer og steroider, naturen og dyrs fantastiske tilpasninger til overlevelse i ekstreme miljøer.

I Idræt bevæger vi os gennem en bred vifte af idrætsdiscipliner og træningsformer: spil med bold og ketcher, vandaktiviteter og friluftsliv, teambuilding og mental træning, styrke og kondi. Du får god brug for din biologiske viden og lærer om idræt i et sundhedsmæssigt og kulturelt perspektiv.

Fakta

Uddannelsens varighed er 3 år. I de første 3 måneder går du i grundforløbet hvor du bliver præsenteret for mange af de fag du skal møde i gymnasietiden og du får en grundig introduktion til de forskellige studieretninger. Ved afslutningen af grundforløbet vælger du studieretning.

Obligatoriske fag:
Samfundsfag C, Kommunikation/ IT C, Idehistorie B, Engelsk B, Fysik B, Kemi B, Teknologi B, Matematik B, Dansk A, Teknikfag A

Valgfag:
Innovation C, Filosofi C, Tysk C, Kemi A, Matematik A, Engelsk A, Teknologi A, Fysik A, Psykologi C, Programmering C

Studieretningsfag:
Bioteknologi A og Idræt B

Kold Tekniske Gymnasium er inde i en spændende periode præget af vækst igennem de sidste 3 år. På gymnasiet er der ca. 3-5 klasser pr. årgang og tilsammen er der ca. 225 elever fordelt ligeligt imellem piger og drenge.

Kold Tekniske Gymnasium er en del af Kold College, hvor der tilsammen går ca. 800 elever.

Lærere:
21 lektorer og 2 adjunkter

Rektor:
Thomas Asmus Pedersen

Studievejleder:
Sine Christensen

På Kold Tekniske Gymnasium vægter vi det sociale og studiemiljøet meget højt. Du vil som elev fra første dag mærke og opleve, hvordan lærerne og ældre elever på gymnasiet gør meget for, at du skal føle dig hjemme og tryg i hverdagen.

I løbet af året afholder vi mange sociale arrangementer, fester og fredagscafeer, hvor du har mulighed for at nyde masser af tid sammen med dine venner.

I løbet af de 3 år på gymnasiet får du mulighed for at komme med på faglige og sociale studieture i Danmark og i udlandet. Vi opfordre til at alle vores elever tager med på studieturene og gør opmærksom på at studieturen i 2.g er obligatoriske for alle vores elever.

Rie, 3.g
Mathias, 2. g
Karoline, 1.g

Jeg vil gerne vide mere om, hvordan kroppen fungerer. Og her lærer vi at strukturere et træningsprogram. I biotek lærer vi, hvordan man bruger programmet, hvilke muskler man bruger, og hvordan de er opbygget.

Rie Kærgaard

Elev

Jeg prioriterer min håndbold højt, men jeg kan fint multitaske mellem skole og sport. Jeg har fået hjælp af lærerne til at strukturere min hverdag, så jeg både kan nå lektier, afleveringer, træning og kampe. I nogle perioder fylder håndbolden bare en hel del, og her synes jeg, at lærerne tager hensyn til mine behov.

Mathias Rau

Elev

Jeg dyrker idræt på eliteniveau. Så jeg vil gerne lære noget om kroppen, når nu jeg bruger den hele tiden. Jeg synes også, at bioteknologi er ret spændende. Vi har fx lige lært om dna og genetik. Jeg har ikke helt besluttet, hvad jeg skal, når jeg er færdig, men mat A åbner flest døre for mig. Måske fysioterapeut inden for sportsverden?

Karoline Moestrup

Elev

Vi er et mindre  gymnasium, og det betyder, at de fleste kender hinanden. Du kommer til at få venner på tværs af alle årgange. Vi holder fester og fredagscaféer og har en masse andre sociale aktiviteter, som vi håber du har lyst til at deltage i.

2 gange om ugen har du mulighed for at deltage i morgentræning. Du kan enten bruge tiden i din egen klub, eller du kan være med skolens morgentræning – fx svømning, tennis, løb, yoga, klatrehal – eller vi hygger i køkkenet med sund morgenmad.