Introduktion

Kommunikation/IT A og Samfundsfag B

Til dig der vil dyrke eSport samtidigt med, at du tager din studentereksamen. Du kommer til at udvikle dig inden for strategi, kommunikation og samarbejde. Vi arbejder med eSport som en holdsport og en sportsgren! Derfor kommer du også til at få viden om kost, motion, fysik og mental sundhed, så du kan præstere dit bedste i konkurrencer og under pres.

Mød eleverne

Nicholas, 1.g

Samfundsfag og kom/it er ret spændende, og det er en af grundende til, at jeg valgte eSport. Men jeg spiller også CS:GO, og det kunne være fedt, hvis man kunne gøre hobby til en profession. Det bedste er nok, når vi spiller turneringskamp om onsdagen. Så handler vi og laver mad sammen, inden det går løs.

Nicholas Samuel Larsen

Elev

Fakta

Uddannelsens varighed er 3 år. I de første 3 måneder går du i grundforløbet hvor du bliver præsenteret for mange af de fag du skal møde i gymnasietiden og du får en grundig introduktion til de forskellige studieretninger. Ved afslutningen af grundforløbet vælger du studieretning.

Obligatoriske fag:
Biologi C, Samfundsfag C, Kommunikation/ IT C, Idehistorie B, Engelsk B, Fysik B, Kemi B, Teknologi B, Matematik B, Dansk A, Teknikfag A

Valgfag:
Innovation C, Filosofi C, Idræt C, Tysk C, Biologi B, Kemi A, Matematik A, Engelsk A, Teknologi A, Fysik A, Psykologi C, Programmering C

Studieretningsfag:
Kommunikation/IT A og Samfundsfag B

Kold Tekniske Gymnasium er inde i en spændende periode præget af vækst igennem de sidste 3 år. På gymnasiet er der ca. 3-5 klasser pr. årgang og tilsammen er der ca. 225 elever fordelt ligeligt imellem piger og drenge.

Kold Tekniske Gymnasium er en del af Kold College, hvor der tilsammen går ca. 800 elever.

Lærere:
21 lektorer og 2 adjunkter

Rektor:
Mette Bernsdorf

Studievejleder:
Sine Christensen

På Kold Tekniske Gymnasium vægter vi det sociale og studiemiljøet meget højt. Du vil som elev fra første dag mærke og opleve, hvordan lærerne og ældre elever på gymnasiet gør meget for, at du skal føle dig hjemme og tryg i hverdagen.

I løbet af året afholder vi mange sociale arrangementer, fester og fredagscafeer, hvor du har mulighed for at nyde masser af tid sammen med dine venner.

I løbet af de 3 år på gymnasiet får du mulighed for at komme med på faglige og sociale studieture i Danmark og i udlandet. Vi opfordrer til at alle vores elever tager med på studieturene.

Styrk dine kompetencer i eSport

Undervisningen foregår både praktisk og teoretisk i et seriøst læringsmiljø, hvor du udvikler en grundig forståelse for spilteknologien i mange forskellige sammenhænge. Du får værktøjer og kompetencer til at udvikle dig individuelt, men også til at blive en bedre holdspiller.

Der trænes eSport to gange ugentlig samt deltagelse i skoleturnering.

Fagene på KTG eSport

På eSport vil du få Kommunikation/IT A og Samfundsfag B som studieretningsfag.
Derudover skal du have de obligatoriske fag og en række valgfag, som toner din uddannelse yderligere.

Bo på skolehjem

Når du vælger studieretningen eSport på Kold, har du mulighed for at bo på Kold Kollegiet. Her bliver du indkvarteret på et dobbeltværelse med en medstuderende. Det koster 5000 kr/md, hvilket dækker kost og logi.

Dyrk din interesse

På Kold er du sammen med andre, som har præcis samme interesse i eSport som dig selv, hvilket skaber et dynamisk fællesskab. I løbet af de tre år vil du dyrke eSport om eftermiddagen, deltage i turneringer og bootcamps på skolen.

Verdens bedste studiemiljø

Vi er et mindre gymnasium, og det betyder, at de fleste kender hinanden. Der er et godt sammenhold, og du kommer til at få venner på tværs af alle årgange. Vi holder fester og fredagscaféer og har en masse andre sociale aktiviteter.

Studietur

I løbet af de 3 år på gymnasiet får du mulighed for at komme med på faglige og sociale studieture i Danmark og i udlandet. Det er altid populært, og vi opfordrer alle elever til at tage med. Studieturen i 2.g er obligatorisk for alle vores elever.

Signeret Astralis-trøje er ankommet med posten. Den kommer i glas og ramme på væggen.

2021 var et godt turneringsår. KTG eSport er stolt vinder af Fynsmesterskaberne i CS:GO.

Dyrk din interesse for esport samtidig med, at du tager en gymnasial uddannelse.