Introduktion

Brænder du får at rådgive andre i human ernæring? Ser du dig selv som diætist eller som professionsbachelor i ernæring og sundhed? Brænder ud får at kombinere en praktisk uddannelse som ernæringsassistent med en gymnasial uddannelse som springbræt til at læse videre?

EUX-uddannelsen kombinerer det bedste fra to verdener: Gymnasiet og erhvervsskolen. Her på Kold College lægger vi vægt på et godt socialt miljø og en stærk faglig uddannelse på højt niveau. Og med en veloverstået EUX i bagagen får du direkte adgang til videreuddannelse på de danske universiteter.

Mød eleverne

Sofie, 22 år
Sofie, 22 år

Jeg har fundet ud af, at jeg rigtig godt lide at lave kostberegninger. Og at der er stor forskel på at lave sund mad til fx ældre i forhold til yngre mennesker, da det er forskellige ting, de har behov for. Så sund mad er noget, som passer til mennesket.

Sofie Hauggaard

Ernæringsassistentelev

Jeg vil nok gerne lave mad til ældre på et plejehjem. Jeg kan godt lide tanken om helt almindeligt mad til mennesker, som har brug for det. Selvom det er hverdagskost, så kan det jo godt være god mad, som er lavet fra bunden.

Sofie Olesen

Ernæringsassistentelev

Her på skolen vil du opleve en afveksling mellem teori og praksis. Vi gennemgår tilberedningsmetoder og forskellige måder at lave mad på både i køkkenet og på klassen. Vi sørger altså hele tiden for at koble praktisk arbejde til den teoretiske viden, du tilegner dig. I køkkenet er det derfor ekstremt vigtigt, at vi arbejder hands on med det teoretiske grundlag, vi gennemgår på klassen.

Med en praktisk uddannelse som ernæringsassistent, ved du, hvad der er muligt at lave. Du ser, hvornår den teoretiske viden om mad og ernæringsforhold ikke vil kunne fungere i praksis og hvornår, der er grobund for et givtigt resultat tilpasset den enkelte klient.

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Ja

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august