Introduktion

På uddannelsen til ernæringsassistent har vi ikke fokus på at skabe oplevelsen af at gå ud at spise på en restaurant. Her har vi i stedet fokus på at skabe et lækkert og indbydende hverdagsmåltid, alle har lyst til at spise. Et hverdagsmåltid, som giver den rigtig ernæring til dem, der spiser med. Netop derfor arbejder vi i høj grad med, hvordan maden er sammensat, så vi får de næringsstoffer, vi har behov for.

Mød eleverne

Sofie, 22 år
Sofie, 22 år

Jeg har fundet ud af, at jeg rigtig godt lide at lave kostberegninger. Og at der er stor forskel på at lave sund mad til fx ældre i forhold til yngre mennesker, da det er forskellige ting, de har behov for. Så sund mad er noget, som passer til mennesket.

Sofie Hauggaard

Ernæringsassistentelev

Jeg vil nok gerne lave mad til ældre på et plejehjem. Jeg kan godt lide tanken om helt almindeligt mad til mennesker, som har brug for det. Selvom det er hverdagskost, så kan det jo godt være god mad, som er lavet fra bunden.

Sofie Olesen

Ernæringsassistentelev

Beregn og sammensæt

Som ernæringsassistent lærer du at beregne og sammensætte det rigtige indhold af kulhydrater, vitaminer, mineraler, fedt og proteiner i måltiderne, imens du tager hensyn til allergier og sygdomme hos målgrupperne. Og det gælder uanset, om du laver mad til en virksomhedskantine, til eleverne på en efterskole, til patienterne på et sygehus eller beboerne på et plejehjem.

Her på skolen vil du opleve en afveksling mellem teori og praksis. Vi gennemgår tilberedningsmetoder og forskellige måder at lave mad på både i køkkenet og på klassen. Vi sørger altså hele tiden for at koble praktisk arbejde til den teoretiske viden, du tilegner dig. I køkkenet er det derfor ekstremt vigtigt, at vi arbejder hands on med det teoretiske grundlag, vi gennemgår på klassen.

Uanset om du laver mad til mange eller til få, så handler dit arbejde om at tilberede lækre hverdagsmåltider, der passer til de mennesker, der skal spise dem. Det betyder blandt andet, at du i høj grad kommer til at arbejder med, hvordan maden er sammensat for at vi får de næringsstoffer, vi har behov for.

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Ja

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.