Introduktion

Hos os kommer du til at arbejde med såvel pattedyr- og insektruten som krybdyrsruten, fisk- og fugleruten, zoo-anlægsruten, akvarieruten, Bjørnehaven og endnu flere i vores eget tropehus, i anlæggene og i staldene.

Alt det, vi gennemgår i undervisningen, tager udgangspunkt i dit praktiske arbejde med dyrene. Du vil derfor blandt andet komme til at lave din egen pasningsvejledning fra bunden, når vi arbejder med pasning.

Mød eleverne

Marie, 17 år
Nadja

Lige siden jeg fik mit første kæledyr, har jeg været fascineret af dyr – og af at passe på dem. Noget af det mest spændende er, når dyrene får unger og følge udviklingen, når dyrene vokser op.

- Marie Madsen

Marie Madsen

Dyrepasserelev

Jeg var i praktik som dyrepasser i en zoologisk have i Spanien. Det var altid særligt spændende at besøge løverne og prøve at sluse rovdyrene ud og ind af staldene. Hele turen har gjort mig mere selvstændig, og jeg har fået masser af erfaring med pasning af dyr.

Nadja Hacke

Dyrepasserelev

Fasinationen

De fleste bliver betaget af dyrepasserens arbejde, når de møder ham eller hende i zoo. Her er dyrepasseren med til at bevare dyrebestanden. Og grunden til, at vi har zoologiske haver er, at vi her har mulighed for at lære de dyr at kende, vi normalt ville rejse ud for at opleve. Den bevidsthed vi får om, at disse dyr findes, er med til at gøre, at vi passer bedre på naturen.

Uanset hvilken af de 4 retning som dyrepasser, du vælger, foregår undervisningen lige dele på klassen – lige dele hos dyrene. Alt det, vi gennemgår i undervisningen, kommer til udtryk i dit praktiske arbejde med dyrene. Det er altså hos dyrene, når vi omsætter klasseundervisningen til håndgribeligt arbejde.
Dyrepasseruddannelsen lærer dig, hvordan man behandler – og fortæller om dyrene, og hvordan man skaber de optimale leveforhold, selvom de er i fangenskab.

Du kan blive dyrepasser i zoo, hvor du lærer, hvordan du får dyr til at trives i zoologiske haver

Du kan blive forsøgsdyrepasser på laboratorier, hvor du arbejder i et lægevidenskabeligt miljø, hvor målet er at helbrede mennesker

Du kan blive dyrepasser med speciale i heste, hvor du beskæftiger dig med pleje af heste primært på stutterier

Du kan blive dyrepasser i en dyrehandel.

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik

Frist for ansøgning til kvoteoptag 15. maj 2020

Nej

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

– Pasning, fodring og om dyrene fordøjelse
– Dyrenes stofskifte og næringsstoffer
– Håndtering af dyrene
– Hvordan du bygger anlæg
– Artskendskab og tilsyn
– Smittepres og rengøring af stand og anlæg
– Berigelse – aktivering af dyr
– Registrering, formidling og træning.

Dit job som dyrepasser er utroligt forskelligt alt efter hvilken af de 4 retninger, du vælger. Som forsøgsdyrepasser på et laboratorie arbejder du i et klinisk miljø iført heldragt, hårnet og maske, imens du i en zoologisk have har en helt anden tilgang til dyrene og til havens gæster. Særligt som dyrepasser i zoo og på et stutteri kan du forvente, at dit arbejde bliver fysisk hårdt.

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder. Det er i øjeblikket ikke muligt at tage hovedforløbet til dyrepasser på Kold.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.