Introduktion

Book en vejleder

Brænder du for at passe og pleje dyr? Som dyrepasser handler dit arbejde grundlæggende om at imødekomme dyrenes naturlige behov og få dem til at trives i stalde og anlæg.

På dyrepasseruddannelsen får du en grundlæggende viden om professionel pleje, pasning og avl. Du bliver fortrolig med mange forskellige dyrearter og lærer deres adfærd at kende, så du kan se, hvis dyrene ikke trives eller er blevet syge.

Du bliver dyrepasser med et af fire specialer – dyr i zoologiske anlæg, forsøgsdyr, dyrehandel eller heste.

Mød eleverne

Marie, 17 år
Jonathan, 16 år
Nadja

Lige siden jeg fik mit første kæledyr, har jeg været fascineret af dyr – og af at passe på dem. Noget af det mest spændende er, når dyrene får unger og følge udviklingen, når dyrene vokser op.

- Marie Madsen

Marie Madsen

Dyrepasserelev

Jeg har altid gerne ville være dyrepasser. Og det jeg allerbedst kan lide er nok at træne dyrene, hvor man føler, at man får en lidt tættere kontakt. Min drøm er at komme ud i en zoo og få lov at arbejde med større dyr – helst rovdyr.

Jonathan Olesen

Dyrepasserelev

Jeg var i praktik som dyrepasser i en zoologisk have i Spanien. Det var altid særligt spændende at besøge løverne og prøve at sluse rovdyrene ud og ind af staldene. Hele turen har gjort mig mere selvstændig, og jeg har fået masser af erfaring med pasning af dyr.

Nadja Hacke

Dyrepasserelev

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i dansk og matematik

Frist for ansøgning til kvoteoptag er d. 15. november

Praktikplads med løn

Inden du kan starte på hovedforløbet, skal du finde en praktikplads i en godkendt praktikvirksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en virksomhed, som vil indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Men vores uddannelsesvejledere vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.

Praktik i udlandet
Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere rådgiver gerne i forhold til fx økonomiske støttemuligheder, eller hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere hjælper dig gerne på vej. De kan fx vejlede dig i økonomiske støttemuligheder, eller give gode råde til, hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Skolepraktik på Kold
Skolepraktik er ikke en mulighed.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i januar

Din hverdag på dyrepasser uddannelsen

På Kold kommer du til at arbejde med pattedyr, krybdyr, insekter, fisk og fugle. Det foregår i vores tropehus, stalde og udendørs anlæg. Alt det, vi gennemgår i undervisningen, tager udgangspunkt i dit praktiske arbejde med dyrene. Du vil derfor blandt andet komme til at lave din egen pasningsvejledning fra bunden, når vi arbejder med pasning.

 

Dyrepasser uddannelsens 4 retninger

Dit job som dyrepasser er utroligt forskelligt alt efter hvilken af de 4 retninger, du vælger. Som forsøgsdyrepasser arbejder du i et lægevidenskabeligt miljø på et laboratorie, hvor du er iført heldragt, hårnet og maske. Her er målet med dit arbejde at helbrede mennesker.

Som dyrepasser i en zoologisk have har du en helt anden tilgang til dyrene og til havens gæster. Her skal du formidle og underholde. Særligt som dyrepasser i zoo og på et hestestutteri kan du forvente, at dit arbejde bliver fysisk hårdt.

Fasinationen

De fleste bliver betaget af dyrepasserens arbejde, når de møder ham eller hende i zoo. Her er dyrepasseren med til at bevare dyrebestanden. Og grunden til, at vi har zoologiske haver er, at vi her har mulighed for at lære de dyr at kende, vi normalt ville rejse ud for at opleve. Den bevidsthed vi får om, at disse dyr findes, er med til at gøre, at vi passer bedre på naturen.

EUX

Gymnasiale fag på EUX

Som dyrepasser med en EUX tilfører du en række gymnasiale fag til din dyrepasseruddannelse. Det betyder, at du både bliver faglært med svendebrev i hånden og student. Herefter kan du videreuddanne dig på de danske universiteter til fx dyrelæge eller jordbrugsteknolog.

Vælg din situation

Uddannelsens opbygning (EUD)

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder. Det er i øjeblikket ikke muligt at tage hovedforløbet til dyrepasser på Kold.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.