Introduktion

Book en rundvisning

Fra koldt til lunt over kreative anretninger og desserter til viden om ernæring og sundhed. Smørrebrød og Catering er en allround køkkenuddannelse, hvor du lærer, hvordan du laver gode danske egnsretter, forskellige typer pålæg, kreative anretninger og desserter.

På uddannelsen kommer du til at få en stor viden om ernæring og sundhed og om indholdet af næringsstoffer i de forskellige råvarer både i teori og i praksis.

Og så får du styr på alt det praktiske fra indkøb over tilberedning, servering, afrydning, opvask og rengøring. Derudover sætter vi både gæstebetjening og marketing på skemaet samtidigt med, at vi arbejder med alle de praktiske aspekter af, hvad det vil sige at være en god vært.

Din hverdag på skolen

Vælger du en uddannelse som gastronom med speciale i smørrebrød og catering kommer du til at lære en del af det samme som vores kokke. Du kommer også til at få undervisning sammen med kokkeeleverne og gå side om side i køkkenet. I det daglige kommer du imidlertid til at have et langt større fokus på kolde og lune anretninger.

• Du kommer til at lave såvel traditionel som moderne mad
• Du lærer, hvordan du planlægger og laver et fuldendt arrangement, der fungerer
• Du lærer at drive din egen virksomhed, der måske leverer mad ud af huset
• Du lærer at sælge og præsentere dine retter, så dine gæster får lyst til at spise dem.

Fakta

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Praktikplads med løn

Inden du kan starte på hovedforløbet, skal du finde en praktikplads i en godkendt praktikvirksomhed. Det er dit eget ansvar at finde en virksomhed, som vil indgå en skriftlig uddannelsesaftale. Men vores uddannelsesvejledere vil selvfølgelig gerne hjælpe dig.

Praktik i udlandet
Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere rådgiver gerne i forhold til fx økonomiske støttemuligheder, eller hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Du kan også tage dele af din uddannelse i udlandet. Vores uddannelsesvejledere hjælper dig gerne på vej. De kan fx vejlede dig i økonomiske støttemuligheder, eller give gode råde til, hvordan du bedst skaber kontakt til virksomheder i udlandet.

Skolepraktik på Kold
Ja

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august

EUX

Som gastronom (EUX) med speciale i smørrebrød og catering tilfører du en række gymnasiale fag til din gastronomuddannelse. Det betyder, at du kan efteruddanne dig på de danske universiteter, eksempelvis til procesteknolog og derefter til ingeniør i fødevarer eller i mejeri, hvis du har lyst til det?

Vælg din situation

Uddannelsen opbygning (EUD)

Her får du et vejledende eksempel på, hvordan din erhvervsuddannelse kan se ud. På uddannelsen kommer du til at veksle mellem skole og praktik. Vil du vide mere, så kontakt vores vejleder.

0 år og 0 mdr.

Grundforløb
Hovedforløb
Grundforløb Læretid i virksomhed Skole Svendeprøve

Grundforløb 1 (GF1)

Varighed: 20 uger

Grundforløb 1 er et introduktionsforløb, hvor du ikke vælger uddannelse, men du skal vælge hovedområde. Desuden skal du bestemme, om du vil tage din uddannelse som EUX.