Introduktion

Som anlægsgartner handler dit job både om at kunne udføre det grove arbejde, når der skal ryddes og graves – og så handler det om at kunne arbejde med finesserne. Med de små detaljer. Uanset om du vælger at arbejde som grå eller grøn anlægsgartner, skal du kunne arbejde indenfor begge retninger.

En lækker overskrift #EUX

Din undervisning her på skolen består at lige dele praktisk arbejde udendørs og lige dele klasseundervisning. Du kommer blandt andet til at lave en stor anlægsopgave, hvor det er dig og din gruppe, der designer og beskriver de elementer, anlægget skal bygges op af. Fra bundopbygningen til færdigt resultat.

Som anlægsgartner er du i et job fyldt med muligheder. Her er der ikke 2 dage, som er ens. Og som udlært kan du få job i vidt forskellige virksomheder. Hos nogle anlægsgartnere er der kun et par medarbejdere ansat, hos andre vil der være 500. Og selvom du har rigtig gode muligheder for at blive ansat i en anlægsgartner-virksomhed efter endt læretid, er der en del, der vælger at blive selvstændige.

Anlægsgartner EUX

Er du anlægsgartner med EUX, får du den erhvervsfaglige uddannelse, du kan bruge til at arbejde inden for dit fag – og så får du samtidigt flere fag på et højere niveau. Optagelsesreglerne er de samme som på EUD, og det tager kun et halvt år mere at læse en EUX.

Som anlægsgartner med EUX kan du læse videre til Have- og Parkingeniør eller Jordbrugsteknolog eller måske tage din erhvervsuddannelse med ud i helt nye retninger.

Mikkel
Tina

Som anlægsgartnerelev har du mulighed for at deltage i den årlige DM i Skills. Det er en super fed oplevelse - og så har du noget at skrive på cv'et bagefter.

Mikkel Balck

Anlægsgartnerelev

Jeg var egentlig frisør, men jeg trængte bare sådan til noget forandring og frisk luft. Som jeg plejer at sige, så tog jeg saksen i den anden hånd og blev anlægsgartner. Det var det helt rigtige valg.

Tina Lykke

Anlægsgartnerelev

Som grå anlægsgartner har du primært fokus på det anlægstekniske. På det at skabe nye områder og miljøer fra bunden med sten, fliser, træer og planter.

Som grøn anlægsgartner handler dit arbejde primært om pleje. Om at skabe grønne områder med plads til masser af liv. Om at arbejde med græs, planter, buske og træer.

Vi alle skaber klimavenlige løsninger, som gør at vi blandt andet har langt bedre mulighed for at håndtere fremtiden store mængder af regnvand.

Vi tegner og designer fremtidens haveanlæg. Både de moderne og dem, der er udført med et klassiske touch.

Hér arbejder vi med alt fra små haver til store parker, hvor såvel planter, som træer, buske, fliser, græs, hegn og vand spiller afgørende roller for udtrykket.

Vi arbejder innovativ – både i forholds til at spotte og arbejde med fremtidens trends, men i lige så høj grad i forhold til de maskiner vi bruger og måden, vi udfører arbejdet på.

Du får en godt indblik i opstart af egen virksomhed, fordi mange anlægsgartnere bliver selvstændige.

Fakta

En EUX er for dig, der er målrettet, fagligt stærk og energisk. På uddannelsen til anlægsgartner med EUX lærer du at udføre, pleje og vedligeholde grønne områder, ligesom du lærer at skabe anlæg og anvender træer, buske og andre planter korrekt. På uddannelsen lægger du fliser og sætter sten, og som en vigtig del af arbejdet bruger du håndredskaber og forskellige former for maskiner. Forløbet er spændende, men koncentreret, da dine skoledage både er pakket med EUD-fag, og de mere boglige, gymnasiale fag.

9. eller 10. klasse eller tilsvarende med karakteren 02 i Dansk og Matematik.

Ja (Hvis du opfylder overgangskravene)

Ja

Grundforløb 1 opstarter i begyndelse af august

Grundforløb 2 opstarter i begyndelse af januar og august