På Kold College vil vi meget gerne hjælpe dig, hvis du går og kæmper med noget fagligt eller personligt. Tag en snak med en vejleder eller din kontaktleder i stedet for at stå med udfordringen alene.

 • Kontaktlærer

  Gennem hele grundforløbet eller skoleperioden har du fået tildelt en kontaktlærer, der både fagligt og personligt skal være med til at sørge for, at du kan gennemføre din skolegang bedst muligt. Kontaktlæreren afholder både timer og samtaler, og der er mødepligt til begge dele.

 • Læsevejledningen

  Læse- og stavevanskeligheder skal ikke være en hindring for at få en uddannelse.

  Læsevejledning foregår i mindre grupper eller individuelt. Læsevejlederne kan bl.a. hjælpe dig med:


  - At øge din læsehastighed og læseforståelse
  - Strategier til læsning af fagbøger
  - At afhjælpe skrivevanskeligheder
  - At strukturere større skriftlige opgaver
  - At teste din læsehastighed og læseforståelse
  - Undervisning i anvendelse af IT som hjælpemiddel


  Der er læsevejledere til rådighed på både HTX og EUD

 • Det daglige skub

  I skolens Lektiehjælp og mentorordninger er der god hjælp at hente, hvis du løbende har brug for lidt mere overblik, end du har fået i timerne – eller støtte til at holde kursen fra en personlig mentor.

 • Specialpædagogisk støtte

  Hvis du har svært ved at læse, har du mulighed for at få ekstra hjælp, så du kan gennemføre din uddannelse. Vi kan både hjælpe dig med at ansøge om redskaber, hvis du eksempelvis er ordblind, eller give dig en ekstra læsevejleder, hvis det kan bringe dig videre.

 • Psykologhjælp

  Er du trist, bekymret, angst – eller spekulerer du over noget? Er det ved at tage overhånd i dine tanker, så du har svært ved at komme i skole? Skolens vejledere kan hjælpe dig med en henvisning til skolens psykolog, der naturligvis har tavshedspligt.