27. oktober 2021

Test dine skills, og få en spændende oplevelse. Du kan deltage i fynsmesterskaberne, hvis du er ansat som bager-, kokke-, ernæringsassistent-, smørrebrød & catering- eller tjenerelev og har tilknytning til Kold. Ses vi?

Udtagelse

De indsendte anonyme forslag bedømmes, hvorefter 8 elever fra hvert brancheområde vil blive udtaget til at deltage i konkurrencen onsdag den 27. oktober 2021.

Dommerpanelet består at højt kvalificerede fagfolk, hvis afgørelse er endelig.

Du kan tilmelde dig, hvis du er ansat som bager-, kokke-, ernæringsassistent- eller tjenerelev og har tilknytning til Kold.

Hvornår får du svar?

Alle får svar. Hvis du udtages til fynsmesterskaberne 2021, får du en bekræftelse på deltagelse i konkurrencen. Du får tilsendt bedømmelseskriterier ved konkurrencen og program for dagen. Der vil være præmier til 1., 2. og 3. pladserne i hver branchekategori. Alle får diplom for deltagelse.

Materialet afsendes til dig den 20. september 2021

Der forbeholdes ret til aflysning af arrangementet.

Der vil blive tilsendt en råvarer og inventarliste inden konkurrencen.

Program

Som bagerelev skal du fremstille:

  • 6 stk. specialbrød/grovbrød (indsendte opskriftsforslag).
  • En valgfri dessert til 8 personer.
  • Kransekage frit valg af 1. kg. råmasse.
  • Der lægges vægt på smag og innovative produkter. Fordeje og iblødsætninger må fremstilles dagen før.
  • Varebestilling til konkurrencen, skal sendes med tilmeldingen. Vinderen går videre til den nationale konkurrence Skills DK.
  • Konkurrencetiden er 3,5 time.

Som kokkeelev skal du:

  • ud fra en råvarekurv fremstille:
  • en hovedret og dessert til 5 kuverter.
  • Emnet for hovedretten er fjerkræ, dette udspecificeres efter deltagerne er udvalgt
  • Der er mulighed for at færdiggøre/stikbords-servere hovedretten for dommerne. Dette er dog ikke et krav.
  • Til desserten skal du komponere en ret, der tager udgangspunkt i æble. Desserten skal indeholde en budding, en is og et bagt element. Den kan anrettes valgfrit.
  • Konkurrencetiden er 5 timer.

Som tjenerelev er din opgave:

  • en skriftlig prøve (multiplechoice), samt at du skal komponere en menu ud fra en råvarekurv.
  • Derudover skal du igennem følgende discipliner:  Rørt tatar, præsentation af ost og øl, dekantering, blindduftning af spiritus, blindsmagning af 3 vine, mixning af drinks, flambering af crêpes suzettes, samt præsentation og servering af en vin til en given ret.
  • Konkurrencetiden er fordelt over hele dagen.

Som ernæringsassistent skal du ud fra en råvarekurv fremstille:

  • En klimavenlig hoved- og biret til 4 personer, valgfri målgruppe.
  • Emnet for hovedretten er fjerkræ. Til biretten skal du komponere en ret, der tager udgangspunkt i æbler. Måltidet skal følge anbefalingerne for den valgt målgruppe og kostberegnes i vitakost.
  • Konkurrencetiden er 3,5 time.

Som catering & smørrebrød skal du:

  • ud fra en råvarekurv fremstille en kold forret med fisk og en varm hovedret med fjerkræ, dette udspecificeres efter deltagerne er udvalgt
  • Konkurrencetiden er ca 5 timer.

Alle deltagerne kan medbringe personligt værktøj, samt service, bestik, glas, duge, fade og tallerkener til
opsætning og anretning. Almindeligt udstyr forefindes. Reglementeret påklædning uden navn og logo kræves.

Tilmelding

Udfyld tilmeldingsblanketten senest d. 20 september 2021. I tilmeldingsblanketten skal du vedhæfte dit bedømmelsesforslag, som skal opfylde nedenstående krav:

  • Hvis du er bagerelev, skal du indsende forslag til et sundt og bæredygtigt specialbrød med opskrift samt foto.
  • Hvis du er kokkeelev, skal du indsende en opskrift med foto af en hovedret, hvor hovedemnet skal være fjerkræ
    Retten skal være portioneret til 5 kuverter a la carte.
  • Hvis du er tjenerelev skal du indsende en 4-retters sommermenu med forslag til tilhørende vine. Vinvalget skal begrundes skriftligt, (ingen vine må overstige 150,- kr. i kostpris ex moms).
  • Hvis du er ernæringsassistent skal du indsende en opskrift med foto af en hovedret, hvor hovedemnet skal være fjerkræ
  • Hvis du er catering & smørrebrød skal du indsende en opskrift med foto af en hovedret, hvor hovedemnet skal være fjerkræ