Deltag i mesterskabet

Du kan deltage, hvis du er ansat som bager-, kokke-, ernæringsassistent-, smørrebrød og catering- eller tjenerelev og har tilknytning til Kold. (Obs. Konkurrencen er flyttet til den 12. august.)

Hvordan bliver du tilmeldt?

Du tilmelder dig De Åbne Fynske Mesterskaber 2020 ved at udfylde tilmeldingsblanketten, senest den 05. juni 2020. Derefter skal du inden d. 12. juni sende dit bedømmelsesforslag mailes til Tine Pedersen på tin@koldcollege.dk.

Dit bedømmelsesforslag, som skal opfylde nedenstående krav:

  • Hvis du er bagerelev, skal du indsende forslag til et sundt specialbrød med opskrift og kalkulation, samt foto.
  • Hvis du er kokkeelev, skal du indsende en opskrift med foto af en hovedret, hvor hovedemnet skal være svinekam.
    Retten skal være portioneret til 5 kuverter a la carte.
  • Hvis du er tjenerelev skal du indsende en 4-retters sommermenu med forslag til tilhørende vine. Vinvalget skal begrundes skriftligt, (ingen vine må overstige 150,- kr. i kostpris ex moms).
  • Hvis du er ernæringsassistent, skal du indsende en ugemenuplan, hovedret og biret, for maj måned. Der skal indgå rabarber i en af biretterne.
  • Hvis du er smørrebrød og catering skal du indsende et forslag samt foto af en frokostanretning bestående af: Kold og varm fisk, lun og kold kødanretning, sødt og ost

Tilmeld dig nu

Hvordan bliver du bedømt?

De indsendte anonyme forslag bedømmes, hvorefter 8 elever fra hvert brancheområde vil blive udtaget til at deltage i konkurrencen onsdag den 12. august 2020.
Dommerpanelet består at højt kvalificerede fagfolk, hvis afgørelse er endelig.

Hvornår får du svar?

Alle får svar. Hvis du udtages til De Åbne Fynske Mesterskaber 2020, får du en bekræftelse på deltagelse i konkurrencen. Du får tilsendt bedømmelseskriterier ved konkurrencen og program for dagen. Der vil være præmier til 1., 2. og 3. pladserne i hver branchekategori. Alle får diplom for deltagelse.

Materialet afsendes til dig den 19. juni 2020

Der forbeholdes ret til aflysning af arrangementet.

Der vil blive tilsendt en råvarer og inventarliste inden konkurrencen.

Hvad skal du lave på konkurrencedagen?

Som bagerelev skal du fremstille: 6 stk. specialbrød/grovbrød (indsendte opskriftsforslag).

  • En valgfri dessert til 8 personer.
  • Kransekage frit valg af 1. kg. råmasse.
  • Der lægges vægt på smag og innovative produkter. Fordeje og iblødsætninger må fremstilles dagen før. Varebestilling til konkurrencen, skal sendes med tilmeldingen.
  • Konkurrencetiden er 3,5 time.

 

Som kokkeelev skal du ud fra en råvarekurv fremstille en hovedret og dessert til 5 kuverter.

  • Emnet for hovedretten er vagtel.
  • Der er mulighed for at færdiggøre/stikbords-servere hovedretten for dommerne. Dette er dog ikke et krav.
  • Til desserten skal du komponere en ret, der tager udgangspunkt i vanilje og citron. Dessertens hovedelement skal være varmt ved servering. Den kan anrettes valgfrit.
  • Konkurrencetiden er 5 timer.

 

Som tjenerelev er din opgave: en skriftlig prøve (multiplechoice), samt at du skal komponere en menu ud fra en råvarekurv. Derudover skal du igennem følgende discipliner:

  • Tranchering af kylling, præsentation af ost og øl
  • Dekantering
  • Blindduftning af spiritus
  • Blindsmagning af 3 vine
  • Mixning af drinks
  • Flamberet banan
  • Præsentation og servering af en vin til en given ret.

Konkurrencetiden er fordelt over hele dagen.

 

Som ernæringsassistent skal du ud fra en råvarekurv fremstille: En hovedret og en biret til 4 personer, valgfri målgruppe.

  • Emnet for hovedretten er kylling, og du skal have fokus på det grønne tilbehør.
  • Til biretten skal du komponere en ret, der tager udgangspunkt i rabarber.
  • Du skal udarbejde professionelle opskrifter til dagen, og begrunde dit valg af menu i forhold til din valgte målgruppe.

Konkurrencetiden er 3,5 time.

 

Som smørrebrød og catering skal du ud fra en råvarekurv fremstille en frokostanretning bestående af: Kold og varm fisk, lun og kold kødanretning, sødt og ost.

Konkurrencetiden er ca 5 timer.

 

Alle deltagerne kan medbringe personligt værktøj, samt service, bestik, glas, duge, fade og tallerkener til opsætning og anretning. Almindeligt udstyr forefindes. Reglementeret påklædning uden navn og logo kræves.