Holdstart:

18/03 2019

Varighed:

30 dage

Pris:

3.968,00 - 19.427,00 DKK

Pris

Pris: 3.968,00 - 19.427,00 DKK

Varighed

30 dage

Jobrettet uddannelsespakke indenfor køkken-, hotel- og restaurationsbranchen

Kurset er sammensat af følgende arbejdsmarkedsuddannelser:

Grundtilberedning i restaurant og kantine – den 18. – 22. marts 2019

Deltageren kan anvende de i restaurant og kantine almindeligt forekommende grundtilberedninger ud fra de fem sensoriske grundsmage, samt anvende forskellige råvare i forhold til tilberedningsmetoder. Endvidere kan deltageren kontrollere modningsforhold og vurdere de korrekte opbevaringsforhold af forskellige råvare typer . Deltageren kan inden for arbejdsområdet efterleve gældende hygiejneregler

Lunt og varmt køkken i cafeteria og kantine – den 25. – 29. marts 2019

Deltageren kan færdiggøre de i cafeteria og kantine almindeligt forekommende klassiske og kreative retter i det lune og varme køkken. Deltageren kan planlægge, klargøre, fremstille og anrette lune og varme retter, herunder specialiteter, tallerken- og fadanretninger og buffeter. Deltageren kan tage afsæt i sæsonens råvarer og efterleve gældende hygiejneregler.

Råvarer i køkkenet – den 1. og 2. april 2019

Deltageren kan vurdere råvarer, der forekommer i kantine-, cafeteria-, restaurant- og storkøkkener, i forhold til kvalitet, økologi, sæson og næringsværdi. Deltageren kan opbevare og klargøre den enkelte råvare korrekt. Deltageren kan medvirke ved bestilling og indkøb af råvarer samt kalkulere forbrug og økonomi.

Almen fødevarehygiejne – den 3. – 5. april 2019

Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater.

Anretning af mad i cafeteria og kantine – den 8. april, 11. – 12. april og 15. april 2019

Deltageren kan anrette, portionere og servere almindeligt forekommende retter i cafeteria og kantine samt foretage relevant opdækning og afdækning set i relation til virksomhedens koncept. Deltageren kan efterleve gældende hygiejneregler.

Kommunikation i serviceorienteret gæstebetjening – den 9. – 10. april 2019

Deltagerne kan anvende verbal og non-verbal kommunikation i en serviceorienteret gæstebetjening, så gæsten føler sig velkommen og får en god oplevelse. Deltagerne kan, med respekt for den enkelte gæst, anvende kommunikative redskaber til afdækning af gæstens forventninger, ønsker og behov.

Service i rengøringsarbejdet – den 16. – 17. april 2019

Deltageren kan udføre rengørings- og servicearbejde under hensyntagen til krav om samarbejde, fleksibilitet og ansvarsbevidsthed og med forståelse for betydningen af en god personlig fremtræden. Der lægges vægt på, at deltageren kan forstå værdien af den leverede og den oplevede servicekvalitet. Deltageren kan skelne mellem god og dårlig service og er bevidst om den indflydelse, servicemedarbejderen har på kundens opfattelse af en serviceydelse i en konkret situation. Deltageren kan vise forståelse for betydningen af en god kommunikation med kunder, brugere, kolleger og andre personalegrupper på arbejdspladsen.

Materialekendskab og rengøringskemi – den 23. – 25. april 2019

Efter endt uddannelse kan deltageren: I forbindelse med materialers kendetegn genkende overfladebehandlinger, typiske materialer og deres egenskaber på gulve, vægge, lofter og inventar vurdere behovet for rengøring og vedligehold ud fra overfladernes tilstand I forbindelse med rengøringskemi vælge og dosere egnede rengøringsmidler til at fjerne almindelige urenheder  og rengøre og vedligeholde typiske materialer bruge de oplysninger, der står på rengøringsmidlerne tage hensyn til miljøet læse og forstå sikkerhedsdatablade læse og forstå arbejdspladsbrugsanvisninger

Ergonomi inden for faglærte og ufaglærte job – den 26. og 29. april 2019

Deltageren kan foretage de rigtige disponeringer til at variere arbejdsstillinger i forhold til arbejdsgange og arbejdsfunktioner i eget job, inddrage relevant teknik i forhold til arbejdssituationen samt anvende relevante øvelser til at forebygge skader og opnå øget velvære. Deltagerens handlinger sker på baggrund af viden om konsekvenser af arbejdsbelastninger inden for eget jobområde. Deltageren kan forebygge forkerte arbejdsstillinger og nedslidning med baggrund i viden om psykiske og fysiske spændingers påvirkning af hinanden. Deltageren kan indhente information om ergonomi, herunder relevant lovgivning og vejledninger fra f.eks. Arbejdstilsynet og BAR.

Arbejdsmiljø 1 i faglærte og ufaglærte job – den 30. april og 1. maj 2019

Deltageren kan medvirke til udvikling af et sikkert og sundt fysisk og psykisk arbejdsmiljø inden for eget jobområde på baggrund af viden om risikofaktorer. Deltageren kan bidrage med forslag til at fremme et godt arbejdsmiljø fx i forbindelse med APV, årlig arbejdsmiljødrøftelse, arbejdsmiljørundering mv. Deltageren kan indhente og anvende informationer, fx interne politikker og retningslinjer på arbejdspladsen, relevant lovgivning, vejledninger og materiale fra fx Arbejdstilsynet og Branchearbejdsmiljørådene.