Holdstart:

17/02 2020

Varighed:

20 dage

Pris:

2.480,00 - 13.492,00 DKK

Pris

Pris: 2.480,00 - 13.492,00 DKK

Varighed

20 dage

Gastrojob-Tjener

Grundtilberedning
Du kan: – Anvende de mest forekommende grundtilberedninger og -metoder inden for fx stegning, kogning, bagning og jævning til restaurant, kantine og catering. – Anvende de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen.- Udvælge de råvarer, der passer til de enkelte emners tilberedningsmetoder og fremstilling. – Anvende køkkenfaglige termer. – Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Der er prøve i faget.

Forarbejdning af råvaretyper
Du kan: – Udvælge og vurdere råvarer ud fra kvalitet, økologi, lokalitet/nationalitet og madtekniske egenskaber.- Klargøre og tilberede råvarer, så næringsstofferne bedst muligt bevares.- Klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer- Minimere madspild ved optimal udnyttelse af de enkelte råvarer.Kompetencerne kan opnås inden for en af følgende råvaregrupper:_____Kød og vildt_____Fisk, skaldyr og bløddyr_____Grøntsager og frugt_____Bønner og linser_____Korn og spirer. Der er prøve i faget.

Servering og betjening ved selskab og konference
Du kan vejlede gæster om planlægning og bestilling af arrangementer.- Du kan tage imod deltagere ved arrangementer.- Du kan sammensætte menuer og drikkevarer og prissætte arrangementer.- Du kan indrette og klargøre lokaler til arrangementer.- Du kan samarbejde og kommunikere med virksomhedens ørige afdelinger.- Du kan dække op til arrangementer herunder dekorationsopgaver med blomster, grønt og frugt.- Du kan foretage afrydning og følge op på arrangementet herunder, afregning og evaluering med gæsten.- Du kan vejlede ved betjening og anvendelse af almindelige AV-udstyr.

Servering af øl, drinks og alkoholfrie drikke
Deltageren kan servere øl samt gæstebetjene om de mest forekommende ølsorter. Deltageren kan mikse og servere de mest almindelige drinks og cocktails samt forestå tilhørende bararbejde. Deltageren kan servere hedvine og aperitifvine samt alkoholfrie drikke korrekt. Der er prøve i faget.

Servering af vin
Deltageren kan åbne og servere vine korrekt. Deltageren kan gæstebetjene om valg af vine til bestemte retter samt om vinens sensoriske karakteristika. Deltageren kan gæsteforklare om vinens fremstilling og historie sammenholdt med vinetiketter samt vinlove. Der er prøve i faget.

Anvendte fagudtryk for tjenere
Deltageren kan anvende fagudtryk og korrekte gloser for mad- og drikkevarer. Deltageren kan gæstebetjene om mad- og drikkevarer. Uddannelsens kompetencer opnås på enten fransk, engelsk eller tysk.

Menuvejledning ved gæstebetjening
Med viden om sensorik og de mest anvendte tilberedningsmetoder og sæsonaktuelle råvarer kan deltageren sammensætte menuer ud fra virksomhedens sortiment. Deltageren kan tage hensyn til anledning, sundhed, diæter, kultur og religion ved sammensætning af menuer. Deltageren kan gæstebetjene ved menuvalg og anvende viden om smag og tilberedning af alle retter på menuen ved gæsteforklaring. Deltageren kan vejlede og betjene gæsten i valget af velegnede drikkevarer ved servering af alle dagens forskellige anretninger og måltider. Deltageren kan modtage og afgive ordre på bestillinger.

Værtskab og oplevelser på hotel og restaurant 2
Du kan samarbejde med kollegaer om at skabe oplevelser og værtskab med afsæt i virksomhedens værdier og virksomhedskultur.- Motivere kollegaer til at arbejde med oplevelser, service og værtskab samt identificere virksomhedens udfordringer og muligheder i dette arbejde.- Du kan anvende kommunikation til at fremme arbejdet med værtskab, service og oplevelser.