Holdstart:

17/02 2020

Varighed:

20 dage

Pris:

2.480,00 - 13.387,00 DKK

Pris

Pris: 2.480,00 - 13.387,00 DKK

Varighed

20 dage

Gastrojob-kok

Grundtilberedning
Du kan: – Anvende de mest forekommende grundtilberedninger og -metoder inden for fx stegning, kogning, bagning og jævning til restaurant, kantine og catering. – Anvende de fem sensoriske grundsmage i tilberedningen.- Udvælge de råvarer, der passer til de enkelte emners tilberedningsmetoder og fremstilling. – Anvende køkkenfaglige termer. – Arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Der er prøve til faget.

Forarbejdning af råvaretyper
Du kan: – Udvælge og vurdere råvarer ud fra kvalitet, økologi, lokalitet/nationalitet og madtekniske egenskaber.- Klargøre og tilberede råvarer, så næringsstofferne bedst muligt bevares.- Klassificere råvarer med gode kilder til sundhedsfremmende stoffer- Minimere madspild ved optimal udnyttelse af de enkelte råvarer.Kompetencerne kan opnås inden for en af følgende råvaregrupper:_____Kød og vildt_____Fisk, skaldyr og bløddyr_____Grøntsager og frugt_____Bønner og linser_____Korn og spirer.

Almen fødevarehygiejne
Der lægges særligt vægt på, at deltagerne kan anvende de overordnede principper om egenkontrol ved produktion, opbevaring og salg af mad, herunder de relevante branchekoder. Deltagerne kan anvende principperne i risikoanalyse, påpege kritiske punkter og fastlægge systematiske overvågningsprocedurer, ligesom de kan udføre egenkontrol i en aktuel produktion. Deltagerne kender til mikroorganismers forekomst, vækst og udbredelse i fødevarer og kan anvende denne viden til at hæmme mikroorganismers udvikling i det praktiske arbejde med fremstilling, opbevaring og salg af fødevarer. Deltagerne kender de mest almindelige fødevarebårne sygdomme, deres årsag og udbredelse samt sammenhængen mellem udbrud og produktionsovervågning. Deltagerne kender gældende lovgivning om fremstilling, opbevaring, opvarmnings-, varmholdnings- og nedkølingsfasen og salg af fødevarer. Deltagerne kan efterleve principperne for god personlig hygiejne og produktionshygiejne og kender betydningen heraf ved håndteringen af fødevarer. Deltagerne kender til fødevareregionernes funktion ved tilsyn og godkendelse af virksomheder samt ved offentliggørelse af kontrolresultater. Der er prøve i faget.

Grundlæggende brød, kager, desserter i køkkenet -niveau A
Du kan inden for produktionskøkkenets grundsortiment fremstille:- Forskellige typer dej til produktion af brød og kager samt anvende forskellige bake off produkter. – Kolde og varme desserter samt anrette og pynte de fremstillede produkter. Du kan arbejde efter gældende regler for fødevarehygiejne og egenkontrol i relation til målet. Der er prøve i faget.

Råvarer i køkkenet – trin 1
Du kan for de mest anvendte råvarer i produktionskøkkenet:- Anvende og vurdere råvarerne ud fra kvalitet og økologi, sæson og næringsværdi.- Opbevare og klargøre den enkelte råvare korrekt og kontrollere modningsforhold. – Medvirke ved bestilling og indkøb af råvarer samt beregne forbrug for en given ret.

Råvarer i køkkenet – trin 2
Du kan for de mest anvendte råvarer i produktionskøkkenet:- Kvalitetsvurdere råvarer samt hel- og halvfabrikata i forhold til pris, udseende, smag og mærkning samt sikre korrekt opbevaring. – Vurdere råvarers og tilberedte produkters sensoriske kvaliteter.- Rense og klargøre råvarer, så næringsstofferne bedst muligt bevares – Kalkulere forbrug og svindprocent for en given ret.

Kommunikation og serviceorienteret gæstebetjening
Du kan anvende personlig kommunikation der har til formål at få gæsten til at føle sig velkommen.- Du kan anvende skriftlig kommunikation der har til formål, at få gæsten til at føle sig velkommen og få en god oplevelse.- Du kan anvende kommunikation til at afdække gæstens behov, ønsker og forventninger.- Du kan optræde præsentabel, professionel og imødekommende.- Du kan udvise diskretion og høflighed som del af den professionelle gæstebetjening.

Udvikling af nye retter
Du kan:- Anvende viden om råvarer og kulinariske traditioner til at udvikle og afprøve nye retter. – Anvende konkrete udviklingsværktøjer og teknikker i det kreative arbejde med udvikling af nye retter. – Omsætte trends til nye produkter/retter og anvende sensoriske redskaber til at forfine den gastronomiske oplevelse. Der er prøve i faget.

Anretning
Medarbejdere, som arbejder med madfremstilling i restauranter, hotelkøkkener og kantiner samt cateringvirksomheder.