Holdstart:

07/01 2019

Varighed:

7. januar - 12. juni 2019

Pris:

24.000,00 DKK

Beskrivelse

Chocolatieruddannelsen

Bliv Chocolatier – og gør den søde verden større

Overalt i gastronomien er der behov for at specialisere sig, og arbejdet med chokolade er i vækst og rivende udvikling. Chokoladen er en råvare, som kan bruges til alt, og hvor kreativiteten kan skabe resultater, der enten kan give retten den sidste detalje eller som i sin helhed kommer meget tæt på kunst.

Nyerhvervet viden giver nye muligheder.

Vil du gøre chokoladearbejde til din nye niche, vil du forfine din viden og målrette den i gourmetkøkkenet, eller vil du gå nye veje og gøre chokolade til dit levebrød?

Denne Chocolatieruddannelse er den mest omfattende nogensinde, og ambitionerne er store. Du får alt at vide om arbejdet med chokoladen og det, der følger med. Du vil undervejs blive undervist og inspireret af de bedste og mest knivskarpe – fra chokoladeeksperter og lektorer over laboratoriefolk, smagsguruer og reklamefolk til kage og konditoreksperter. Og tonen på uddannelsen er lige så sød som indholdet. Afslappet og munter, selvom der ikke er nogen tvivl om, at du får virkelig meget med dig hjem professionelt. Ikke mindst får du muligheden for at skabe et enestående netværk af andre professionelt chokoladeinteresserede fagfolk, som du også vil kunne trække på og dele viden med, efter uddannelsen.

Chocolatieruddannelsen giver dig utallige muligheder. Den er bygget på intensiv praktisk og teoretisk undervisning, som kører over to til tre dage per modul, så du når at fordybe dig i den nyerhvervede viden.

Da undervisningen ligger med to-tre ugers mellemrum, kan du fint passe uddannelsen ind i din vagtplan. Der vil være cirka 2 opgaver, der skal udarbejdes og afleveres i løbet af hele kurset plus den endelige eksamensopgave til sidst.

Mere end blot et kursusbevis.

Barren er lagt højt på Chocolatieruddannelsen. Undervisningen og den afsluttende eksamen foregår både praktisk og teoretisk. Du lærer teorien om teknikker, kemiske og tekniske egenskaber, produktudvikling og analysemetoder – og det praktiske håndelag i fremstilling af konfekture, dessert eller elementer til desserter – og hvordan du præsenterer produkterne, så de rammer en specifik målgruppe eller et brand.

Modul 1: Chokoladens fremstilling, sensorik og temperering

Dato: 7.+8. januar 2019

På dette modul starter din rejse ind i chokoladens verden. Efter en grundig introduktion til uddannelsen bevæger du dig over i kemien bag chokolade. Den største og vigtigste betydning for, at du kan arbejde med chokolade er at kende forskellen på de forskellige krystalliseringsteknikker og temperaturer. Grundopskrifter og teknikker til fremstilling af ganache bliver gennemgået.

Modul 2: Kemien bag chokoladen i forhold til blandinger, fyldinger samt sensorik

Dato: 21.+22. januar 2019

Her skal du forstå chokoladens kemiske og biologiske sammensætning med udgangspunkt i emulsioner og sensorik. Du får viden om, hvordan du styrer emulsioner og arbejder praktisk med støbe- og dyppeteknikker samt dekorationsteknik.

Modul 3: Praktikken om støbte pralinéer

Dato: 26.+27.+28. februar 2019

På dette modul fordyber du dig endnu mere i chokoladens smag, analysemetoder samt regler og produktionskrav for chokolade og desserter. Desuden får du kendskab til moderne udstyr eksempelvis guitar, tempereringsmaskine, overtrækker samt dragekedel. Fokus på dette modul er konfekt, marcipan og nødder til konfekturefremstilling.

Modul 4: Kendskab til produktion

Dato: 19.+20. marts 2019

Du arbejder her med konfekt med forskellige lag det vil sige fyldinger i form af gelé, spiritus, marinerede frugter, pectin, gelatine og andre stabilisatorer.

Modul 5: Desserter og kager

Dato: 9.+10.+11. april 2019

På det femte modul er temaet kager og desserter i teorien og praksis. Du får viden om regler for fremstilling og ser demonstration i pynteteknik og opsætning. Derudover fremstiller du din egen dessert, mousse, flødeboller med fokus på klargøring og dekoration.

Modul 6: Større ting samt produktudvikling

Dato: 14.+15. maj 2019

Med en praktisk gennemgang af teknikker til støbning og dypning af større elementer lærer du at fremstille skulpturer som blikfang samt opsætning. Desuden begynder de indledende forberedelser til den kommende eksamen.

Modul 7: Eksamen

Dato: 11.+12. juni 2019

Eksamen består af en bunden praktisk opgave, en delvis fri praktisk opgave og en teoretisk opgave. Bedømmelsen foregår med en censor udpeget af skolen i samarbejde med de faglige interessenter samt en af underviserene på uddannelsen. Eksaminationen og den mundtlige fremstilling efterlader et helhedsindtryk som tælles med i den endelige vurdering, hvor 7 trins-skalaen er anvendt.

Søg tilskud

Kursister på uddannelsen kan søge tilskud i Hotel-, Restaurant- og Turisterhvervets Kompetenceudviklingsfond.

Adgangskrav til uddannelsen?

For at kunne tage Chocolatieruddannelsen skal du enten have en fagrelevant uddannelse, såsom kok, bager eller konditor, eller du skal have to-tre års relevant køkkenpraktisk erhvervserfaring – du skal altså have arbejdet fuldtid i et køkken eller på anden vis have beskæftiget dig med chokoladeproduktion. Vi lægger især vægt på praktisk køkkenerfaring, fordi uddannelsen er rettet mod professionelle fagfolk, og derfor er niveauet på uddannelsen lagt derefter.
Du skal vedhæfte dokumentation for din adgangsgivende erfaring, når du melder dig til Chocolatieruddannelsen.

Pris

Pris: 24.000,00 DKK

Pris: 24.000 kr. + moms (prisen inkluderer ikke transport og overnatning)

Varighed

7. januar - 12. juni 2019