Øl har en stigende popularitet, og i 2014 blev den første og danskejet restaurant, der kun serverer øl, tildelt 1 af de berømte stjerner i Guide Michelin.

Øl er ikke længere bare øl, de mange specialøl, som hver især har deres udtryk og smag, kan være en udfordring for det personale der skal sælge og anbefale øl til kunderne, derfor er der et stigende behov for at personalet ved lige så meget om øl, som en vinsommelier ved om vin. Det er imidlertid ikke kun de professionelle, som har en øget interesse for den gyldne bryg. Der er også en stor skare af øl-entusiaster, som arbejder seriøst med temaet øl og mad, og som efterspørger mere viden. Det er på den baggrund at Ølsommelieruddannelsen er udviklet og tillrettelagt.

På ølsommelieruddannelsen bliver du ført gennem alle øllets processer og du får en god og grundlæggende viden om hvordan brygningen foregår både teoretisk og praktisk. Dine smagsløg udfordres med blindsmagninger og din kreativitet stilles på prøve med bl.a. udvikling af øl-cocktails.  Vi har under hele uddannelsen fokus på øllets samspil med gastronomien, og hvordan du får øllet ind i virksomheden på lige fod med vinene.

Kold:
Det der kommer fra hjertet, kan få plads i hjertet

Vi skal naturligvis ikke kun koncentrere os om det gode danske øl. Du drages ind i øllets verdenshistorie og de mange øl-traditioner der eksisterer. Vi arbejder med øllet gennem teori og smagninger og interesserer os for, hvor øl kan indgå i maden og hvad mad og øllets mange facetter kan skabe i sammenspil.

 

  • Ølsommelier på kun tre måneder

    Vil du kunne tilbyde dine kunder den allerbedste service, uanset om de ønsker at nyde vin eller øl til maden?

    Som ølsommelier lærer du at sammensætte et ølkort i lighed med restaurantens vinkort. Under hele uddannelsen er gastronomien et gennemgående tema, så du bliver skarp på hvilke øl der serveres til restaurantens menukort og du vil kunne sammensætte en øl-menu.

    Uddannelsens sidste modul er den afsluttende eksamen hvor eksamensbevis og øl-nål overrækkes til de beståede elever.

  • Kan jeg have arbejde under uddannelsen

    Uddannelsen er målrettet erhvervsaktive i fødevarebranchen og derfor ligger de otte undervisningsdage fortrinsvis på mandage og spredt ud på tre måneder, så der er mulighed for at tilpasse vagtplaner m.v.

    Uddannelsen er bygget på intensiv praktisk og teoretisk undervisning, som kører over 1-2 dage pr. modul. Der skal påregnes hjemmeopgaver mellem modulerne, så du kan fordybe dig i den nyerhvervede viden. Eventuelle udfordringer eller gode opdagelser du har erhvervet gennem din hjemmeopgave, deler vi i gruppen på det følgende modul. En af de store gevinster ved uddannelsen er netop det netværk der opstår med dine medstuderende.

  • God undervisning er hele humlen

    Hovedkræfterne bag ølsommelieruddannelsen har baggrund i bryggeri- og restaurationsbranchen og alle undervisere er håndplukkede eksperter inden for hver deres felt.

    Tonen i undervisningen og miljøet er muntert, afslappet og professionelt, så din indlæring sker i behagelige rammer.