Få teksten læst højtPrint

Mejerist

Varighed 3 år

Dansk mejeribrug er kendt for at fremstille 1. klasses produkter, både til hjemmemarkedet og til eksport. Mejerister arbejder oftest på store mejerier med forarbejdning af mælk til mejeriprodukter. En anden vigtig opgave er at holde en god hygiejne og løbende kontrollere kvaliteten af produkterne. Under uddannelsen lærer du bl.a. at forarbejde råmælk til færdige mejeriprodukter som f.eks. yoghurt, ost og is og efterbehandle mælken i form af pasterurisering og homogenisering. Nogle af de fag som du undervises i på uddannelsen er hygiejne og mikrobiologi  samt fysik, kemi, produktionsudstyr og produktkvalitet.

Som mejerist kan du arbejde på mejerier over hele verden. Danske mejerister er især kendt for deres forståelse for hygiejne og mikrobiologi. Det er dog ikke kun på mejerier, at du er en eftertragtet arbejdskraft, også indenfor medicinal-industrien og fødevareindustrien generelt ansætter man gerne mejerister.

Læs om mejeristuddannelsen på ug.dk

 

 

 

Uddannelse til Mejerist

Uddannelsen til mejerist tager 3 år.

 

Mejerist
Grundforløb Hovedforløb
10

14

11

14

11

21

14

21

4

 

   Grundforløb     Skole     Praktik. 

 Tal er opgivet i uger.

Fra mælk til ost i billeder

2008 1.JPG
2008 10.JPG
2008 2.JPG
2008 3.JPG
Frem»

Opslagstavlen

Se også...

Genveje

Links

Uddannelsessted:
Landbrugsvej 55
5260 Odense S

Find vej...

Kold College | Landbrugsvej 55 | 5260 Odense S | Tlf 63132043 | Fax 63132044 | koldcollege@koldcollege.dk